Uutinen   02 toukokuuta 2023

AI-teknologiasta on iso apu NanoLearningin luomiseen

Junglemap lanseeraa AI-toiminnon sisällön luontia varten osana Yritys-pakkausta. Tässä artikkelissa onkin viisi nopeaa kysymystä aiheeseen liittyen Junglemapin COO:na toimivalle Nils Ivar Skaalerudille.

NanoLearning
Oppiminen
Tietoturva
AI-teknologiasta on iso apu NanoLearningin luomiseen

Nils Ivar Skaalerud, Junglemapin COO

Miksi Junglemap lisää AI-toiminnon?

- Monella meidän asiakkaistamme on suuri tarve NanoLearningin käyttöön tietoisuuden luomiseksi monista eri aihepiireistä. Resurssien ja ajan puute on kuitenkin este asian edistämiseksi. AI-teknologian käyttäminen on loistava tapa korkeatasoisen sisällön luomiseksi lyhyessä ajassa, mikäli se vastaa asiakkaan määrittämiin tarkoituksiin.

Mikä ero on Junglemapin AI-palvelun ja ChatGPT:n välillä?

- Me viemme AI-teknologian yhden askeleen pidemmälle. Sinulla on ChatGPT:n avulla mahdollisuus luoda kysymyksiä ja testailla, kunnes saat hyvän tekstin. Meidän palvelumme on sen sijaan kehitetty malliin, jossa on mahdollisuus luoda hyviä NanoLearning-kursseja, jotka perustuvat vankkoihin pedagogisiin periaatteisiin. Me yhdistämme AI:n voiman vuosien kokemukseen tehokkaan oppimissisällön luomisessa. AI-teknologialla luodut kurssit pohjautuvat malliin, joka on ollut menestyksekäs lähes 20 vuoden ajan.

Eikö ihmisten luomalle sisällölle ole enää tarvetta?

- Tottakai on! AI-teknologian käyttäminen osana prosessia antaa sinulle mahdollisuuden luoda sisällön kulmakiviä hyvään laatuun perustuen. Pedagogiikka on kuitenkin tiedettä, tiedon perille saattaminen on tiedettä ja olemme erikoistuneet molempiin aihepiireihin meidän AI-palvelussamme. Tarkoituksena on luoda oppimismateriaaleja, joissa koko henkilöstö on kohderyhmänä. Lisäksi laadukkaan sisällön laadun varmentamiselle ja adaptaatiolle on aina tarvetta. Sen takia meidän oma sisältötiimimme tarjoaa sisällöntuotannon perehdytystä ja aloittamista parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

Mitkä ovat yksityisyys- ja turvallisuusaspektit avoimessa AI-ratkaisussa?

- Kun käyttää meidän omaa AI-palveluamme, sinun tulee hyväksyä, että jaat omia tietojasi avoimen AI:n kanssa. Siinä tapauksessa sinulla tulee olla selkeä idea, mitä haluat jakaa eli ei niinkään oman organisaatiosi tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. 

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi organisaatioille, jotka harkitsevat AI:n käyttöä NanoLearningin luomisessa?

- Yhdistä AI:n parhaat puolet – eli nopea sisällön luominen – omaan ammattitaitoosi ja tietämykseesi kohderyhmän mukaisesti. Muista aina yhdistää AI:n luoma sisältö yhteen ihmisen tekemään laadunvalvontaan.

Uutinen   02 toukokuuta 2023